آروماتراپی در طب سنتی و طب اسلامی

آروماتراپی در طب سنتی و طب اسلامی ، طب سنتی و رایحه درمانی ، چگونه در طب سنتی آروماتراپی کنیم؟

آروماتراپی در طب سنتی یکی از روش های درمانی طب سنتی و کهن در علم پزشکی می باشد. که به دلیل استفاده از عصاره گیاهان طبیعی مختلف نتیجه درمان بسیار خوب دارد. و متخصصان آروماتراپی برای بهبود و درمان بیماری های مختلف از روغن های چرب و غلیظ و اسانس گیاهان استفاده می نمایند. نتیجه آروماتراپی بسیار آرامش بخش می باشد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.

آروماتراپی در طب سنتی

آروماتراپی در طب سنتی یا همان رایحه درمانی یکی از شاخه های مهم در علم پزشکی به شمار می رود. و به درمانی گفته می شود که از طریق استشمام  و ماساژ  که از گیاهان دارویی مختلف است برای بیماران استفاده می شود و با استفاده از این عصاره ها به درمان جسمی و روحی افراد می پردازند.

آروماتراپی نتیجه‌ای بسیار آرامش بخش دارد  و به بهبود و تامین انرژی بالا در بدن افراد موثر است.

از رایحه درمانی در طب سنتی بسیار یاد شده است. و بزرگان و دانشمندان این حوزه همچون ابن سینا تاکید بسیاری بر آن برای درمان بیماری ها داشته اند. و گفته شده این یک درمان بی‌خطر و بدون عوارض نسبت به درمان های رایج دیگر می‌باشد. برخلاف باور عوام استشمام (بوییدن) قدرت بسیاری در کنترل سیستم عصبی بدن ، تحریک سیستم دفاعی و ترشح هورمون ها دارد.

معنای آروماتراپی که از دو تک واژه آروما (aroma) و تراپی (therapy) تشکیل شده است به معنای عطر و درمان است و چون مواد اولیه تولید عصاره یا اسانس از گیاهان مختلف گرفته می شود، این علم در زیر شاخه گیاه درمانی یا طب سنتی می باشد و هم ردیف هومیوپاتی و درمان با گل است.

آروماتراپی با روغن های چرب

در طب سنتی روغن های چرب معطر بسیار مهم می باشند و از عصاره های بخش های مختلف گیاهان، گل، برگ، ساقه، تنه، ریشه و … تولید می شوند.

تولید این روغن به صورت فشردن، تقطیر، جوشاندن و حل کردن انجام می شود و بسیار روغن غلیظ به وجود می آید که از بوی بسیار تند و قوی برخوردار هستند.

به دلیل رقیق کردن این روغن ها آنها را با روغن‌های پایه، استر، آلدهید، کتون و تروین ها ترکیب می نمایند.

این روغن ها برای درمان انواع بیماری های مختلف از جمله؛ افسردگی، آکنه، بیماری های عفونی و باکتریایی مفید هستند و خاصیت ضدعفونی کننده و ضد ویروسی دارند.

آروماتراپی در طب سنتی و طب اسلامی ، طب سنتی و رایحه درمانی ، چگونه در طب سنتی آروماتراپی کنیم؟

طب سنتی

امروزه رایحه درمانی یکی از شاخه های مهم در طب سنتی به شمار می رود و نتیجه آن بر روی سیستم ایمنی بدن به بهبودی، ایجاد آرامش، تامین انرژی بالا منجر می شود.

در این روش فقط از عصاره یک گیاه خاص استفاده نمی شود بلکه با استفاده از روغن های گیاهی مختلف انجام می شود تا تاثیر خیلی خوبی در درمان بیماری داشته باشد.

در واقع آروماتراپی یک دانش بسیار کاربردی و مفید در طب سنتی است و ترکیب روغن ها و عصاره های مختلف گیاهان می تواند بهترین نتیجه را بر روی یک فرد داشته باشد.

قابل ذکر  می باشد که عصاره گیاهان ممکن است در برخی از افراد حساسیت نشان دهند و باید در صورت مراجعه به پزشک آروماتراپیست مشاوره و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

درمانگران و متخصصین آروماتراپی عصاره بعضی از گیاهان را رقیق می کنند تا بر روی بدن بیماران حساسیت یا تاثیرات نامطلوبی ایجاد نکند زیرا این عصاره ها بسیار غلیظ و چرب می باشد و ممکن است عوارضی داشته باشند.

آروماتراپی در طب اسلامی، رایحه درمانی در طب اسلامی ، آروماتراپی در طب اسلامی، طب اسلامی

آروماتراپی در طب اسلامی

در طب اسلامی نیز، نوعی از آروماتراپی یا رایحه درمانی امروزی دیده شده است. برای مثالدر طب اسلامی از طریق استشمام کردن عصاره گیاهان اصل و طبیعی بیمارانی که دچار افسردگی و پریشانی خاطر شده بودند را درمان می‌کردند و نتیجه آن بسیار مفید و بدون ضرر می‌بود. 

یا از اسانس گل، ساقه، ریشه درخت و گیاهان کوهستانی و خاص استفاده و از آنها روغن های چرب معطر تولید می‌کردند که یک درمان قوی و مفید در طب اسلامی به شمار می‌رود.

از این روغن ها بیشتر برای بهبودی بیماری های روحی از جمله؛ اضطراب و افسردگی، جوش صورت، لک صورت و بیماری های عفونی دیگر استفاده می کنند زیرا این گیاهان خاصیت ضد عفونی کننده دارند که برای بدن بسیار مفید است.

در طب اسلامی شاید اسمی از آروماتراپی نشنیده باشیم. ولی رایحه درمانی در این طب بسیار مهم می باشد و کاربرد های درمانی بسیاری من جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه و… داشته است. 

آروماتراپی در طب سنتی و طب اسلامی ، طب سنتی و رایحه درمانی ، چگونه در طب سنتی آروماتراپی کنیم؟

به دلیل اینکه رایحه درمانی یک دانش بسیار کاربردی و مفید در طب اسلامی و سنتی می باشد و ترکیب روغن ها و عصاره های مختلف گیاهان می تواند بهترین نتیجه را بر روی یک فرد داشته باشد.

البته قابل ذکر که عصاره گیاهان ممکن است در بدن برخی از افراد حساسیت ایجاد کند و قبل از استفاده از آنها باید از پزشکان طب اسلامی یا آروماتراپیست ها مشاوره و راهنمایی های لازم را بگیرند.

اسانس میخک

اسانس میخک

اسانس میخک اسانس میخک یکی از انواع اسانس‌های طبیعی است که از گیاه میخک به دست می‌آید. گیاه میخک در مناطق مختلف جهان رشد می‌کند

توضیحات بیشتر »
اسانس گشنیز

اسانس گشنیز

اسانس گشنیز اسانس گشنیز یکی از محبوب ترین اسانس های گیاهی است که در صنعت غذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی استفاده می شود. این

توضیحات بیشتر »
اسانس آویشن

اسانس آویشن

اسانس آویشن آویشن، یک گیاه دارویی با خواص درمانی فراوان است. اسانس آویشن، که از برگ این گیاه استخراج می‌شود که یکی از محبوب‌ترین اسانس‌ها

توضیحات بیشتر »
اسانس نعنا

اسانس نعنا

اسانس نعنا اسانس نعنا یکی از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین اسانس‌ها در صنایع مختلف است. این اسانس به دلیل خواص درمانی و آرامش‌بخشی که دارد، در

توضیحات بیشتر »