فواید استفاده از روغن نارگیل | فواید رایحه نارگیل در آروماتراپی

روغن نارگیل مناسب برای رشد مو وتقویت و لطافت پوست

قرن‌هاست در سراسر دنیا از روغن نارگیل به عنوان یکی از مواد اصلی در تهیه محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. روغن نارگیل یک حالت دهنده‌ی به مو است که موجب براق شدن و رشد مو نیز می‌شود. همچنین در مواد آرایشی معمولا به عنوان مرطوب کننده و صابون، برای تقویت و لطافت پوست استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی از محبوب‌ترین روغن‌های اساسی است و عمدتا در مناطق گرمسیری و ساحلی مانند آمریکای جنوبی و مرکزی، آفریقا، شبه قاره هند، اغلب مناطق آسیا استفاده می‌شود. این روغن یک محصول پر فایده همه کاره است که کمتر کسی از فواید آن بی‌اطلاع است.

در جنوب آسیا از روغن نارگیل برای تقویت و رشد مو، براق کردن، مرطوب کردن و ضخیم و تیره شدن مو  استفاده می‌شود. علاوه بر این، استفاده از روغن نارگیل بر روی پوست موجب بهبود سریع سوختگی، کوفتگی، بریدگی و زخم‌ها، و همچنین تسکین دردهای عضلانی و دردهای مفصلی می‌شود.

ترکیبات اصلی روغن نارگیل و خواص آنها

ترکیبات اصلی روغن نارگیل شامل: اسید لوریک، اسید کاپریک و اسید کاپریلیک، اسید لینولئیک (چربی‌های غیراشباع چند منظوره)، اسید اولئیک (چربی‌های غیر اشباع)، پلی فنول‌ها (که تنها در روغن نارگیل ویرجین وجود دارد) و تری گلیسیریدهای با زنجیره‌های متوسط، می‌شود.

  • اسید لوریک‌ها

    به سرعت و بطور کامل در بدن جذب می‌شوند و می‌توانند ویروس‌های مختلف را از بین ببرند. این گروه از اسیدها موجب بهبود و لطافت بافت پوست می‌شوند و به همین دلیل در تولید انواع کرم‌ها و صابون سازی از روغن نارگیل استفاده می‌شود.

  • اسید کاپریک و اسید کاپریلیک

    چربی‌های غیر اشباعی هستند که به سرعت و بطور کامل جذب بدن می‌شوند و دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی هستند، در نتیجه بر روی پوست‌های مستعد به آکنه نتیجه مطلوبی خواهد داشت. فولیکول‌های مو را با پروتئین‌های طبیعی تحریک می‌کنند و ضمن افزایش درخشش مو، موجب ترمیم موهای آسیب دیده و تقویت آنها می‌شوند.

روغن نارگیل مناسب برای رشد مو وتقویت و لطافت پوست
  • اسید لینولئیک

موجب افزایش رطوبت و رشد در موها می‌شود. بهبود زخم را تسریع می‌بخشد. دارای خواص ضد التهابی است و موجب تسکین آکنه و حفظ رطوبت پوست می‌شود.

  • اسید اولئیک

موجب لطافت و درخشندگی پوست و افزایش ضخامت و رشد مو می‌شود. شوره سر را از بین می‌برد. همچنین، چین و چروک‌های زودرس را نیز کاهش می‌دهد. خواص آنتی اکسیدانی از خود نشان می‌دهد و موجب افزایش ایمنی بدن می‌شود. از التهاب، سفتی و درد مفاصل جلوگیری می‌کند.

  • پلی فنول‌ها

که در واقع رایحه اصلی نارگیل هستند و به دلیل وجود همین ترکیب، روغن نارگیل یکی از محبوب‌ترین محصولات آروماتراپی است، خواص آنتی اکسیدانی دارند و التهاب را تسکین می‌دهند. پوست‌های خشک و آسیب دیده را ترمیم می‌کنند و خاصیت ارتجاعی پوست را تقویت می‌کنند، در نتیجه از پیری زودرس جلوگیری می‌کنند. از پوست در برابر اشعه UV محافظت می‌کنند و رشد سلول‌های پوستی را افزایش می‌دهند و گردش خون در پوست را بهبود می‌بخشند.

  • تری گلیسیریدهای با زنجیره‌های متوسط
    باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌های مضر را از بین می‌برند. موجب از بین رفتن شوره سر می‌شوند و به موها حالت می‌دهند.
روغن نارگیل مناسب برای رشد مو وتقویت و لطافت پوست

رایحه درمانی بانارگیل و روغن نارگیل

یکی از اصلی‌ترین فواید آروماتراپی با رایحه نارگیل، تقویت حس “عشق ورزیدن” است. علاوه بر این، این رایحه گرم و شیرین استرس را دور می‌کند و یک آرامبخش عالی است و ذهن را آرام می‌کند. همچنین به درمان افسردگی و اضطراب نیز کمک می‌کند و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد.

استفاده از این روغن جهت تقویت عضلات موی سر، تسکین درد زانو، کمر و همچنین درمان بواسیر تاثیر بسزایی دارد همچنین از این روغن جهت جوانسازی پوست و رسیدگی به سلول‌های پوستی میتوانید استفاده کنید.

رایحه نارگیل و کاربرد آن در آروماتراپی

در ابتدا به این نکته توجه نمایید که روغن نارگیل جزو گروه روغن‌های حامل طبقه‌بندی می‌شود. روغن‌های حامل از دانه، مغز یا موه گیاه بدست می‌آید. اما روغن‌های اساسی که غالبا در آروماتراپی یا رایحه درمانی استفاده می‌شود در واقع روغنی است که از برگ‌های معطر، پوست و ریشه گیاهان تقطیر می‌شود. به هر حال، رایحه قوی و گیاهی نارگیل موجب شده است این روغن نیز در آروماتراپی بسیار کاربرد داشته باشد.

روغن نارگیل در بسیاری از محصولات آروماتراپی از قبیل اسانس‌ها، صابون‌ها، شمع و غیره استفاده می‌شود. رایحه نارگیل تسکین دهنده فوق‌العاده است. همچنین دارای خواص شگفت‌انگیزی برای مراقبت از پوست است.

از جمله فواید آروماتراپی با رایحه نارگیل، از بین رفتن استرس است. این رایحه یک آرامبخش عالی است که ذهن را آرام و اضطراب را از بین می‌برد. بسیاری از متخصصان آروماتراپی معتقدند این رایحه موجب تقویت حافظه می‌شود و حتی سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد، که البته این مسئله به صورت علمی اثبات نشده است.

محققان معتقدند رایحه نارگیل موجب درمان افسردگی و اضطراب می‌شود و همچنین سطح انرژی و عملکرد شناختی را افزایش می‌دهد. به بهبود خواب و افزایش سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند.

ما در این مقاله به شما خواهیم گفت به وسیله روغن نارگیل چگونه رایحه درمانی کنیم.

روغن نارگیل مناسب برای رشد مو وتقویت و لطافت پوست

اما اصلی‌ترین فایده آروماتراپی با رایحه نارگیل، ایجاد حس عشق است. این مسئله اثبات شده است که زنانی که از عطرهایی با رایحه گرم و شیرین نارگیل استفاده می‌کنند، توجه مردان را بیشتر به خود جلب می‌کنند.

برای اینکه خانه‌ای سرشار از حس عشق و محبت داشته باشید می‌توانید از خوشبو کننده خانگی نارگیل استفاده کنید. برای این منظور حدود ۵۰ گرم جوش شیرین و ۵۰ گرم آرد ذرت را با شش قاشق روغن نارگیل مخلوط کنید و آن را درون ظرف‌های زیبا بریزید و درون اتاق‌هایتان قرار دهید. این کار علاوه بر این که بوی بد را از بین می‌برد، فضای خانه‌تان را با رایحه گرم مناطق استوایی پر می‌کند.

استفاده از روغن و  رایحه نارگیل در صابون سازی

یکی از مواد اصلی در صابون سازی، روغن نارگیل است و خواص این روغن در صابون بسیار اعجاب‌آور است. پوست ما می‌تواند به راحتی چربی‌ها و همچنین مواد مغذی و مفید را جذب کند.

روغن نارگیل حاوی ترکیباتی است که موجب مرطوب ماندن پوست و جلوگیری از پیری زودرس می‌شود، چین و چروک‌ها را از بین می‌برد و به بهبود و ترمیم پوست کمک می‌کند.  همچنین این روغن حاوی ترکیبات ضد باکتری است که به پوست کمک می‌کند به راحتی از شر آلودگی‌های باکتریایی و حتی ویروسی خلاص شود.

به بالای صفحه بردن