فواید روغن خشخاش برای پوست و مو

روغن خشخاش از دانه‌های گیاه خشخاش Papaver somniferum گرفته می‌شود. خشخاش به دلیل تولید تریاک معروف است و در داروهایی مانند مورفین و کدئین استفاده می‌شود. علاوه بر این از دانه های آن در پخت و پز نیز استفاده می‌شود. اما ما در این مقاله می‌خواهیم در مورد خواص درمانی و بی‌نظیر روغن دانه خشخاش و صابون خشخاش بگوییم.

فواید روغن خشخاش برای پوست و مو

احتمالا در فروشگاه‌های محصولات طبیعی یا فروشگاه‌های لوازم هنری، به روغن خشخاش بر خورده باشید، شاید برایتان جالب باشد که بگوییم از این روغن غالبا در تهیه لاک‌های مختلف، رنگ‌ها و صابون‌ سازی استفاده می‌شود.

دانه‌های خشخاش با توجه به محل پیدایش و رویش، می‌تواند رنگ‌های مختلفی داشته باشد، از جمله سفید، زرد و آبی، اما  در حالت کلی بطور متوسط حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد روغن تولید می‌کند. برای تولید روغن از دانه‌های خشخاش کافیست تحت فشار قرار گیرند و به حرارت نیاز ندارد.

انواع آنتی اکسیدان موجود در روغن دانه‌های خشخاش موجب شده است که برای سلامتی پوست و مو مفید باشد. با وجود اینکه تحقیقات کمی در زمینه مزایای احتمالی روغن دانه خشخاش انجام شده است، اما شواهد و تجربیات مصرف‌کننده‌ها، این مسئله را تایید می‌کند. ما در این مقاله به برخی از خواص روغن دانه خشخاش خواهیم پرداخت.

  • خواص آنتی اکسیدانی روغن خشخاش

آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که مواد اکسیژن فعال (ROS) را خنثی می‌کند. ROSها به عنوان بخشی اجتناب‌ناپذیر در متابولیسم طبیعی بدن تولید می‌شوند و گاهی اوقات ممکن است موجب آسیب سلول‌های بدن شده و موجب بروز برخی بیماری‌ها از جمله سرطان و دیابت شوند.

در تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۱۳ نشان شده است که دانه خشخاش فعالیت آنتی اکسیدانی شدیدی از خود نشان داده است، گرچه این فعالیت نسبت به سایر روغن‌های مورد آزمایش (دانه خردل و دانه شنبلیله) کمتر بوده است. پیش از این در تحقیقات دیگری که در سال ۲۰۰۹ انجام شده است نشان شده است دانه خشخاش حاوی آلفا و گاما توکوفرول است که ترکیبات آنتی اکسیدان بوده و در واقع اشکال طبیعی ویتامین E هستند. بر طبق این تحقیقات، یکی از خواص روغن خشخاش برای پوست صورت، روشن و درخشان کردن آن می‌تواند باشد.

خرید روغن خشخاش، قیمت روغن خشخاش، فواید روغن خشخاش، خواص روغن خشخاش، کاربرد روغن خشخاش، روغن خشخاش طبیعی، روغن خشخاش خالص
  • فواید روغن خشخاش برای پوست و مو

درست است که تحقیقاتی علمی در زمینه تاثیر روغن دانه خشخاش بر روی سلامت پوست و مو انجام نشده است، اما شواهد تجربی از این حکایت دارد که دانه خشخاش منبع غنی از اسیدهای چرب مختلفی است و به همین دلیل از آن در تهیه محصولات آرایشی استفاده می شود. از جمله محصولات بهداشتی مورد توجه صابون حاوی روغن دانه خشخاش است که مناسب پوست خشک ، شکاف خورده و ترک خورده است، از جمله خواص صابون خشخاش این است که رطوبت پوست را متعادل کرده و پوست را نرم و لطیف می‌کند.

اسیدهای چرب اصلی موجود در روغن خشخاش عبارتند از:

  • اسید لینولئیک

اسید لینولئیک برای حفظ سد آب پوست مهم است و توسط بدن تولید نمی‌شود، بلکه باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شود. در واقع، کمبود اسید لینولئیک در بدن موجب ضایعات پوستی و پوسته پوسته شدن آن می‌شود. این اسید چرب در واقع رایج‌ترین اسیدهای چرب است که ۵۶ تا ۶۹ درصد ترکیب اسیدهای چرب را تشکیل می‌دهد. از این اسید چرب در محصولات آرایشی به عنوان مواد نرم کننده پوست یا مو  استفاده می‌شود.

اسید لینولنیک موجود در دانه خشخاش برای درمان اگزما موثر است. می‌توانید آن را به آب یا شیر مخلوط کرده و آهسته بر روی پوست‌تان بمالید. این ترکیب همچنین موجب التیام سوختگی و خارش پوست می‌شود و التهاب پوستی را از بین می‌برد، در نتیجه می‌توان از روغن خشخاش برای جوش‌ها پوستی استفاده نمود.

  • اسید اولئیک

این اسید چرب در ترمیم زخم نقش موثری دارد و همچنین می‌تواند موجب افزایش جذب ترکیبات موجود در آن توسط پوست شود. این ترکیب در محصولات بهداشتی به عنوان نرم کننده عمل می‌کند و لذا می‌توان از روغن خشخاش برای مو، استفاده کرد.

  • اسید پالمیتیک

یکی از متداول‌ترین منبع اسید چرب اشباع شده در بدن، اسید پالمیتیک است. در تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۰ مشاهده شده است که در واقع سطح اسید پالمیتیک با افزایش سن کاهش می‌یابد. این ترکیب را می توان در انواع صابون‌ها و پاک‌کننده‌ها یافت.

Manufactured By Rayehesalamat

استفاده از روغن خشخاش جهت لطافت پوست، ضد خارش و سوزش پوست، ضد اسهال و خواب آور  تاثیر بسزایی دارد. همچنین از این روغن جهت مسکن سردردهای میگرنی، گوش درد و درد مفاصل میتوانید استفاده کنید.

خرید روغن خشخاش، قیمت روغن خشخاش، فواید روغن خشخاش، خواص روغن خشخاش، کاربرد روغن خشخاش، روغن خشخاش طبیعی، روغن خشخاش خالص
  • استفاده از روغن خشخاش برای تسکین درد

با وجود اینکه در هیچ یک از تحقیقات علمی به این نکته اشاره نشده است که روغن دانه خشخاش می‌تواند در تسکین درد موثر باشد، اما شواهد تجربی این ویژگی آن را تایید می‌کنند. باید توجه داشت که در واقع دانه خشخاش به طور طبیعی حاوی تریاک نیست و تریاک از لاتکس سفیدی که در غلاف خشخاش وجود دارد گرفته می‌شود و نه از دانه‌های آن!

اسیدهای چربی که در این روغن وجود دارد موجب شده است که به یکی از محبوب‌ترین محصولات آروماتراپی تبدیل شود و به ویژه از روغن خشخاش برای ماساژ آروماتراپی و انواع ماساژ لاغری استفاده می‌شود.

عوارض جانبی روغن خشخاش

هر چند کم، اما مواردی از حساسیت به دانه و روغن دانه خشخاش گزارش شده است. از جمله علائم حساسیت به این روغن می‌توان به تورم گلو یا صورت، سرفه یا خس خس سینه، مشکل تنفس، علائم گوارشی (تهوع و اسهال) اشاره کرد.

همچنین ممکن است ماساژ با روغن دانه خشخاش باعث تحریک پوست شود. قبل از استفاده مقدار کمی از آن را روی پوست خود امتحان کنید. اگر دچار قرمزی، خارش یا درد شدید، استفاده از آن را قطع کنید.

چطور از روغن خشخاش استفاده کنیم؟

برای بهره‌مندی از فواید روغن دانه خشخاش می‌توانید کمی از آن را مستقیما بر روی پوست استفاده کنید و یا چند قطره از آن را به محصولات آرایشی‌تان مانند لوسیون‌ها و کرم‌هایتان یا صابون و محصولات مراقبت از موی‌تان اضافه کنید. اما فراموش نکنید که ممکن است به آن حساسیت داشته باشید و واکنش آلرژیکی نشان دهید. پس قبل از مصرف حتما بر روی ناحیه کوچکی از پوستتان آن را تست کنید.

اگر پوست‌تان خشک است، می‌توانید از ترکیب روغن دانه خشخاش و شیر بر روی آن استفاده کنید. این ترکیب را به مدت ۱۰ دقیقه آرام بر روی پوست‌تان ماساژ دهید و سپس بشویید. این کار را هفته‌ای یکبار انجام دهید تا طراوت و جوانی پوست‌تان حفظ شود.

همچنین می‌توانید از روغن خشخاش برای لک صورت استفاده نمایید. یکی از محصولات محبوب اسکراب خشخاش است که حاوی روغن دانه خشخاش است و به پاکسازی و شفاف کردن پوست کمک می‌کند. این اسکراب همچنین لک‌های پوستی را از بین می‌برد. می‌توانید از ۲ قاشق چای‌خوری دانه خشخاش و کشک یک اسکراب خانگی تهیه نمایید. این اسکراب را به حالت دورانی و آرام بر روی پوست‌تان به مدت ۱۰ دقیقه ماساژ دهید. پس از آن صورت‌تان را با پنبه پاک کنید و با آب سرد بشویید. این کار موجب درخشان شدن چهره شما می‌شود.

همچنین از روغن دانه خشخاش می‌توانید به عنوان روغن حامل برای انواع روغن‌های ماساژ لاغری و آروماتراپی استفاده کنید. انجمن ملی رایحه درمانی توصیه می‌کند برای رقیق کردن یک روغن اساسی در روغن دانه خشخاش، از ۶ تا ۱۵ قطره روغن اساسی در ۳۰ گرم روغن دانه خشخاش استفاده نمایید.

به بالای صفحه بردن